Descărcarea Certificatului European COVID pe telefon

Certificatul European COVID, cunoscut și sub numele de Certificat Verde Digital, este un document digital care atestă că o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19, a primit rezultat negativ la un test sau s-a recuperat după infectarea cu virusul. Acest certificat facilitează călătoriile în cadrul Uniunii Europene și este disponibil pentru descărcare pe telefoanele mobile. În acest articol, vom explora pașii necesari pentru a descărca și a utiliza Certificatul European COVID pe telefonul tău.

Ce este Certificatul European COVID?

Certificatul European COVID este un document digital standardizat care oferă informații cu privire la starea de sănătate COVID-19 a unei persoane. Acesta conține informații esențiale, cum ar fi:

 • Numele și datele de identificare ale persoanei
 • Tipul de vaccin administrat, dacă este cazul
 • Data și rezultatul testului COVID-19, în cazul în care s-a efectuat un test
 • Data și detaliile recuperării, în cazul în care persoana s-a vindecat de COVID-19

Cum se descarcă Certificatul European COVID pe telefon?

Pentru a descărca Certificatul European COVID pe telefonul tău, urmează acești pași simpli:

 1. Accesează platforma oficială: Deschide un browser web pe telefonul tău și accesează platforma oficială a certificatului COVID-19 pentru țara ta sau pentru regiunea în care ai fost vaccinat, testat sau te-ai recuperat.
 2. Completează detaliile: Completează formularul online cu detaliile solicitate, cum ar fi numele, data nașterii și numărul de identificare, conform instrucțiunilor specificate pe site-ul respectiv.
 3. Descarcă certificatul: După ce ai completat detaliile corect, vei primi opțiunea de a descărca certificatul pe dispozitivul tău. Apasă pe butonul de descărcare și urmează instrucțiunile pentru a finaliza procesul.
 4. Salvează certificatul: După ce ai descărcat certificatul, asigură-te că îl salvezi într-un loc sigur pe telefonul tău, cum ar fi galeria de imagini sau aplicația de portofel digital.

Cum se utilizează Certificatul European COVID?

Certificatul European COVID poate fi utilizat în mai multe moduri, inclusiv pentru călătorii, acces la evenimente și facilități, sau pentru alte scopuri care necesită o dovadă a stării de sănătate COVID-19 a unei persoane. Iată cum poți utiliza certificatul:

 • Călătorii internaționale: Prezintă certificatul autorităților la punctele de control la frontieră sau la aeroporturi pentru a călători fără restricții suplimentare sau pentru a evita perioada de carantină.
 • Acces la evenimente și locații: Unele evenimente sau locații pot solicita prezentarea certificatului pentru a permite accesul, cum ar fi concerte, restaurante sau săli de sport.
 • Facilități publice: În unele țări sau regiuni, certificatul poate fi necesar pentru a accesa facilități publice, cum ar fi muzeele, teatrele sau sălile de conferințe.

Concluzie

Descărcarea și utilizarea Certificatului European COVID pe telefonul tău este un proces simplu și ușor, care poate facilita călătoriile și accesul la diverse facilități și evenimente. Asigură-te că urmezi instrucțiunile oficiale și că salvezi certificatul într-un loc sigur pe dispozitivul tău pentru a-l putea accesa rapid și ușor atunci când ai nevoie de el.

About the Author: redactia

You might like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *