Cum să descarci și să instalezi Windows 11 gratuit

Descărcarea și instalarea Windows 11 poate fi o provocare pentru mulți utilizatori, dar cu pașii potriviți și informațiile corecte, acest proces poate fi simplificat. În acest ghid, vom explora modurile în care poți descărca și instala Windows 11 gratuit pe PC-ul tău.

1. Verifică cerințele de sistem

Înainte de a începe, asigură-te că PC-ul tău îndeplinește cerințele de sistem pentru Windows 11. Acestea includ un procesor compatibil, minimum 4 GB de RAM, 64 GB spațiu de stocare, firmware UEFI, TPM 2.0 și Secure Boot. Poți folosi instrumentul Windows PC Health Check pentru a verifica compatibilitatea.

2. Descarcă Windows 11

Există mai multe modalități de a descărca o copie oficială a Windows 11:

  • Descarcă Windows 11 de pe site-ul oficial Microsoft, unde este disponibil pentru utilizatorii eligibili.
  • Dacă ești participant la programul Windows Insider, poți descărca versiuni de testare a Windows 11.
  • Unele site-uri terțe pot oferi, de asemenea, descărcări de Windows 11, dar trebuie să fii atent la autenticitate și siguranță.

3. Creează un mediu de instalare

După ce ai descărcat fișierul ISO al Windows 11, creează un mediu de instalare. Poți face acest lucru folosind instrumente precum Media Creation Tool de la Microsoft sau alte programe terțe cum ar fi Rufus sau balenaEtcher.

4. Instalează Windows 11

Pentru a instala Windows 11, urmează acești pași:

  1. Bootează de pe mediu de instalare creat anterior, fie USB, fie DVD.
  2. Urmează instrucțiunile de pe ecran pentru a începe instalarea.
  3. Alege opțiunea „Instalare personalizată” pentru a selecta unitatea pe care dorești să instalezi Windows 11.
  4. Urmărește instrucțiunile pentru a completa instalarea. Veți fi solicitat să selectezi limba, să introduci cheia de produs (dacă este necesară) și să configurezi alte setări.

5. Finalizează configurarea

După ce instalarea este finalizată, vei fi ghidat prin procesul de configurare a Windows 11, inclusiv setarea unui cont Microsoft, configurarea setărilor de confidențialitate și a altor preferințe personale.

6. Actualizează driverele și programele

După instalare, este recomandat să actualizezi driverele de sistem și să instalezi cele mai recente actualizări de securitate și funcționalități. De asemenea, poți reinstala programele și aplicațiile pe care le folosești frecvent.

Concluzie

Descărcarea și instalarea Windows 11 gratuit necesită atenție și urmarea pașilor corecți. Asigură-te că urmezi toate instrucțiunile și că verifici cerințele de sistem înainte de a începe procesul. De asemenea, este important să descarci Windows 11 de la surse sigure și să te asiguri că faci backup la datele importante înainte de a începe instalarea.

About the Author: redactia

You might like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *