Ce este un facial HIFU și funcționează?

Ce este un facial HIFU și funcționează?

Ce este un facial HIFU și funcționează?

Un tratament facial cu ultrasunete focalizat de mare intensitate, sau pe scurt HIFU facial, este un tratament neinvaziv pentru îmbătrânirea feței. Această procedură face parte dintr-o tendință în creștere pentru tratamentele anti-îmbătrânire care oferă unele dintre beneficiile unui lifting facial fără a fi nevoie de intervenție chirurgicală. Potrivit Societății Americane de Chirurgie Plastică Estetică, procedurile nechirurgicale au crescut în popularitate cu 4,2% în 2017.

Aceste tratamente mai puțin invazive au o perioadă de recuperare mai scurtă decât opțiunile chirurgicale, dar rezultatele pe care le oferă nu sunt la fel de dramatice și nu durează atât de mult. Din acest motiv, dermatologii recomandă HIFU numai pentru semnele de îmbătrânire ușoare până la moderate sau timpurii. În acest articol, aruncăm o privire la ceea ce implică procedura. De asemenea, examinăm cât de eficient este și dacă există efecte secundare. Ce este? Un tratament facial HIFU folosește ultrasunetele pentru a crea căldură la un nivel profund în piele. Această căldură dăunează celulelor vizate ale pielii, determinând organismul să încerce să le repare. Pentru a face acest lucru, organismul produce colagen pentru a ajuta la creșterea celulară.

Colagenul este o substanță din piele care îi conferă structură și elasticitate. Potrivit Consiliului American de Chirurgie Cosmetică, tratamentele cu ultrasunete nechirurgicale, cum ar fi HIFU, pot: strânge pielea de pe gât reduce aspectul gingiilor ridicați pleoapele sau sprâncenele căzute riduri netede pe față netezește și strânge pielea pieptului Tipul de ultrasunete pe care îl folosește această procedură este diferit de cel cu ultrasunete pe care medicii îl folosesc pentru imagistica medicală. HIFU folosește unde de înaltă energie pentru a viza anumite zone ale corpului.

De asemenea, specialiștii folosesc HIFU pentru a trata tumorile în sesiuni mult mai lungi, mai intense, care pot dura până la 3 ore într-un scaner RMN.

Procedură

Medicii încep de obicei întinerirea facială HIFU prin curățarea zonei alese a feței și aplicarea unui gel. Apoi, folosesc un dispozitiv portabil care emite unde ultrasunete în rafale scurte.

Fiecare sesiune durează de obicei 30-90 de minute. Unii oameni raportează disconfort ușor în timpul tratamentului, iar unii au dureri după aceea. Medicii pot aplica un anestezic local înainte de procedură pentru a ajuta la prevenirea acestei dureri.

De asemenea, pot ajuta analgezicele fără prescripție medicală, cum ar fi acetaminofenul (Tylenol) sau ibuprofenul (Advil). Spre deosebire de alte proceduri cosmetice, inclusiv epilarea cu laser, tratamentele faciale HIFU nu necesită nicio pregătire. Când se termină o sesiune, nu există nici un timp de recuperare, ceea ce înseamnă că oamenii își pot continua activitățile zilnice după ce au primit tratament HIFU.

Oamenii pot necesita între una și șase ședințe, în funcție de rezultatele pe care doresc să le obțină.

Efecte secundare

În general, dovezile sugerează că un tratament facial HIFU are puține efecte secundare, deși unii oameni pot experimenta durere și disconfort imediat după procedură.

Studiul din Coreea de Sud a concluzionat că nu au existat efecte secundare grave ale tratamentului, deși unii participanți au raportat:

  • umflătură
  • amorţeală
  • roşeaţă
  • vânătăi
  • o erupție purpurie

Într-un alt studiu, cercetătorii au descoperit că, în timp ce unii oameni care au avut tratament HIFU pe față sau pe corp au raportat durere imediat după tratament, după 4 săptămâni, nu au raportat nicio durere. Un alt studiu a constatat că 25,3% dintre participanți au avut durere în urma procedurii, dar că s-a îmbunătățit fără nicio intervenție.

Cât durează tratamentul HIFU?

Totuși, cercetătorii au descoperit că procedura poate întări pielea lăsată, netezi ridurile și poate îmbunătăți textura pielii. Cu o bună îngrijire ulterioară, beneficiile unui tratament facial HIFU pot dura aproximativ 1 an.

Tratamentul HIFU funcționează cu adevărat?

Mai multe studii clinice au descoperit că HIFU este sigur și eficient pentru liftingul facial și rafinarea ridurilor. Oamenii au putut vedea rezultatele la câteva luni după tratament, fără riscurile asociate cu operația invazivă.